JavaScript is required

Welk vloeibaar wasmiddel is het beste?

Wij zijn benieuwd naar de verschillende waskwaliteiten van vloeibaar wasmiddel. De wastest hebben we gedaan op witte 100% katoenen t-shirts en vlekken gemorst zoals ketchup, wijn, bier, en olijfolie.

De wasjes draaien op een LG GD3M108N3 Direct Drive van ongeveer 1 jaar oud. De testmethode is gebaseerd op een korte was van 30 graden. Hierbij wassen we alleen de katoenen t-shirt. We kijken hierbij alleen naar de schoonmaakkwaliteit tussen wasmiddeldoekjes onder dezelfde omstandigheden. Je eigen was zal schoner eruitkomen omdat was schoner wordt met meerdere stukken kleding door extra wrijving tussen textiel, en wellicht dat je op 40-60 graden wast. Met zulk soort vlekken raden we sowieso aan om op een hogere temperatuur te wassen dan 30 graden. De vlekken kunnen natuurlijk gebeuren zoals in onze test, maar is voor de gemiddelde persoon niet representatief.

We zullen de resultaten aanvullen met meer data en merken, en onder verschillende soorten omstandigheden.

Hier de resultaten:

Wastest vuil ongewassen

Ongewassen Elk t-shirt is op dezelfde wijze vuil gemaakt zoals in dit voorbeeld.

Wastest gewassen zonder wasmiddel

Gewassen zonder wasmiddel Dit is de baseline gewassen maar zonder wasmiddel.

Ariel Vloeibaar Wasmiddel

Ariel Color: Je ziet duidelijk nog de koffievlek in het midden, wijnvlekken worden een beetje grijzig.

Jumbo Wit Vloeibaar Wasmiddel

Jumbo Wit: Je ziet duidelijk nog de koffievlek in het midden, wijnvlekken rechtsboven gaan er redelijk goed uit.

Jumbo wit Vloeibaar wasmiddel

Jumbo Kleur: Je ziet duidelijk nog de koffievlek in het midden, wijnvlekken rechtsboven gaan er redelijk goed uit.

Omo Wit Vloeibaar wasmiddel

Omo Wit: De vlekken zijn er erg goed uit van zowel koffie als wijn.

Samenvattend; Deze test wordt aangevuld met Robijn wasmiddel. Jumbo doet niet onder dan Ariel vloeibaar wasmiddel. Omo presteert erg goed op alle vlekken die we hebben getest en komt het beste uit de test.

Vloeibaar Wasmiddel MerkKetchupBierKoffieWijnOlie
Ariel Color
Jumbo Wit
Jumbo Kleur
Omo Wit

Resultaten zullen worden aangevuld met uitgebreidere testen en merken van verschillende vloeibaar wasmiddel. We zullen een 2e en 3e wastest doen om de consistentie en eventuele fouten in de test aan het licht te brengen. De dosering hebben we gedaan zoals aangegeven op de verpakkingen. Wij zullen daarnaast testen uitbreiden met andere doseringen en het effect hiervan en met een spectrummeter de daadwerkelijke schoonmaakkwaliteiten meetbaar maken.

Tijdlijn
  • 24 mei 2023 - eerste batch resultaten
  • Data en aanvullende resultaten zullen in deze tijdlijn verschijnen

De foto's zijn genomen met een Sony Alpha III Tamron 28-75mm F/2.8 met de volgende instellingen: 1/100 F11 ISO 160 en in een lightbox met 10.000 lumen. De t-shirts zijn 100% katoen.


Terug naar boven

Algemene voorwaarden · Privacy
AlleWasmiddel 2023 © Alle wastesten en resultaten op een rij!
Aan de testresultaten kunnen geen rechten worden ontleend. AlleWasmiddel kan gebruik maken van affiliate links of advertenties. AlleWasmiddel is een initiatief van DoubleMojo om prijzen en effectiviteit van verschillende wasmiddelen te vergelijken.